dimecres, 23 d’octubre del 2013

Recepta: Panellets de pinyons

Els panellets són un dolços típics de la festa de la castanyada que es celebra el mateix cap de setmana que el conegut "Halloween". Espero que us agradin!!!


Ingredients

300g de massapà blanc
300g de pinyons
1 ou batut
1 pot petit de cirera amb almívar


Elaboració

Per a fer panellets de pinyons el dia abans haureu de preparar l'adob. Si no ho feu us costarà molt fer que els pìnyons s'agafin al massapà. Abocarem els pinyons en un bol.


No és imprescindible, però una mica de colorant color ou que farà que els panellets tinguin un color més atractiu. A totes les pastisseries se'n posa, però si no en teniu no passa res.


 A banda del colorant, hi posarem unes tres o quatre cullerades d'almívar de cirera.


 Un ou....


 ...i ho barregeu bé...amb les mans bens netes


 Ara els hem de deixar reposar 24 hores.


Tapeu-los i reserveu-los a la nevera


 El massapà també l'haurem fet el dia anterior.


 Passades aquestes 24 hores, notareu com els pinyons estaran molt i molt enganxosos. Veieu aquests fils que deixen anar?...amplieu la foto si cal. Això és el que farà que s'enganxin bé els pinyons al massapà.


Fem unes tires de massapà. Podeu utilitzar una mica de sucre llustre (glaç) per evitar que s'enganxi al taulell.


Talleu petites porcions de massapà. Pequeu de petit, sobretot.
Penseu que amb els pinyons guanyaran el doble de mida


Ara fem boles...


...i en posem unes quantes en el bol dels pinyons adobats.



Amb paciència...feu boles i enganxeu els pinyons.



Us han de quedar perfectament rodonets.


Reserveu-los en un altre safata.


Ara, poseu-los en una safata pel forn amb un paper cuisson. Al mateix temps que els col.loquem, els aixafem lleugerament...per assentar-los a la safata i evitar que rodin. Però molt poc, eh?


Ja podeu posar el forn a 220º graus...en mode grill. Recordeu que els panellets no s'han de coure, només flamejar dins el forn, que agafin color i prou.


Abans d'entrar al forn....bateu un ou...


...i pinteu-los una mica.


I cap a dins.


En 10 minuts, ja agafaran bon color. No espereu més.


Si voleu, quan surtin del foc i amb el pinzell ben escorregut, torneu a pintar els panellets per donar una capa addicional de brillantor. La mateixa escalfor del panellets coure aquesta fina capa d'ou.


I ja només cal esperar a que es refredin. 


No els apileu si son calents. Per conservar-los, tapeu-los amb un drap net, fora de la nevera.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada