dijous, 14 de novembre del 2013

Recepta: Cargols


Ingredients

1 kg de cargols (bovers o de la varietat que es vulgui)
Herbes aromàtiques (fonoll, llorer, farigola, ginebró...) 
Allioli
Sofregit picant de tomàquet
Picada d’all i julivert

Elaboració

1. Agafeu els cargols dejunats i renteu-los amb aigua freda, un polsim de sal i/o vinagre. Remeneu-los constantment fins que treguin tota la baba i, tot seguit, netegeu-los de nou. Deixeu-los reposar. Aquesta operació es pot repetir un parell de cops més.

2. Per enganyar els cargols, poseu-los en una cassola ben coberts d’aigua freda i col·loqueu-los sobre el foc al mínim. Quan comencin a sortir de les closques, apugeu la intensitat del foc i espereu que arrenqui el bull.

3. Tot seguit, canvieu-los-hi l’aigua. Afegiu-hi sal i les herbes. Coeu-los a foc lent durant 45 minuts. Tasteu-los i si són tendres ja els teniu llestos.

4. Els podeu acompanyar amb un allioli tradicional, una picada d’all i julivert o bé un sofregit de tomàquet picant. Per aquesta última preparació deixeu confitar el tomàquet ratllat amb un raig d’oli, una o dues cireretes (també conegudes com a bitxo), i julivert. Podeu afegir-li ceba trinxada, all, pernil...

Un cop bullits, també podeu fer els cargols guisats a la cassola: coeu-los amb un sofregit de ceba, all i tomàquet, un raig de vi blanc, julivert i una picada de fruits secs. Per guisar-los existeixen moltes variants: amb costella, salsitxa, cansalada, conill, moscatell, herbes aromàtiques, pebrot...

dimecres, 6 de novembre del 2013

Recepta: El pà de coca amb tomàquet


Ingredients

280g d'aigua
3 cullerades soperes d'oli
1,5 culleradetes de sal
1,5 culleradetes de sucre
500 g de farina de força
1 sobre de llevat de forner (5 g)
En cas d'utilitzar llevat fresc n'hi posem 15 g



Elaboració

1-Posar els ingredients per l'ordre que estan a la llista a la cubeta de la panificadora. Engegar amb un programa d' amasat i llevat.

2-Dividim la massa amb dues o tres parts, i fem 4 boles o formes allargades. Les deixem fins que doblin el volum. Jo deixo llevar la massa dins el forn apagat. A vegades l' engego uns minuts a temperatura mínima (50 graus) abans de posar-hi la massa perquè hi hagi escalforeta ( abans posar-hi la massa, apagar-lo) . 

3-Posem la pasta a la plata del forn cuberta amb paper de forn, i l'aplanem per donar-li forma de coca. La pintem amb força oli per dumunt.
Deixem reposar de nou, tapada amb un drap ( uns 30 minuts)

4-Espolsem amb força sucre. Si hi volem posar pinyons o ametlles, ho fem ara.

5-Enfornem a 220 graus durant uns 10-12 minuts (el forn ben calent abans de posar-hi les coques)

6-Pintem amb anís al sortir del forn.

Si la fem sense panificadora, amasem els ingredients i fem una bola deixant-la llevar unes 2 h.
I fem igual a partir del pas 2.

7- Per als mes sibarites els hi recomano torrar-lo, untar tomàquet al pà i menjar-lo amb embotit, es deliciós.






dijous, 31 d’octubre del 2013

Recepta: Panellets de coco


Ingredients


200gr. massapà blanc
80gr. coco ratllat
1 clara d'ou
1 ou batut per pintar

Elaboració


Ja sabeu que per fer panellets es aconsellable preparar el massapà un dia abans. D'aquesta manera els sucre gra es fondrà millor amb l'ametlla.


Preparem tots els ingredients.


Posem el massapà blanc en un bol.


Hi aboquem el coco ratllat.


Hi posem una clara d'ou (el rovell no).


Heu d'aconseguir una pasta enganxosa com aquesta.I, amb les mans ben netes, ho barregem tot plegat.


Heu d'aconseguir una pasta enganxosa com aquesta.


En una safata pel forn amb paper cuisson...hi anirem posant els panellets de coco, tot fent muntanyetes sense massa miraments. La gràcia d'aquest panellet es que no tingui una forma definida massa clara.


El pintem amb ou batut. Més o menys, ja que amb aquesta estranya forma no ajuden gaire,oi?
El més important és pintar-los la punta i així quedaran més foscos de la part superior.


Poseu el forn a 220º graus en mode grill. Recordeu que els panellets només s'han de flamejar, no coure.
Poseu-los en part baixa del forn.


Amb 10 minuts hauran agafat color. Ja els podem treure.


Deixeu-los refredar.


Ja els podeu servir. Si els voleu conservar, millor fora de la nevera i tapats amb un drap net.


I a gaudir dels panellets de coco.



Combineu-los amb altres panellets si voleu


Bon profit!

dimecres, 30 d’octubre del 2013

Recepta: Rovellons a la planxa




Ingredients

500gr. rovelló fresc

3 o 4 dents d'all
julivert fresc
oli d'oliva
sal

Elaboració




Primer de tot els haurem de netejar




Doncs vinga, poseu la planxa a escalfar i, mentrestat, piqueu l'all...


...amb una mica de julivert.


Ben petit...


Tireu un petit raig d'oli a la planxa i poseu-los una estona a foc viu.


Hi podeu tirar un bon polsim d'all i julivert picat, reservant una mica en cru.


Doneu-los la volta


Fins que agafin bon color



Per acabar, saleu-los una mica...i tireu-hi una mica d'all i julivert en cru per sobre.


I ja els podem emplatar, ben calents.




i bon profit!!!