
Ingredients
280g d'aigua
3 cullerades soperes d'oli
1,5 culleradetes de sal
1,5 culleradetes de sucre
500 g de farina de força
1 sobre de llevat de forner (5 g)
En cas d'utilitzar llevat fresc n'hi posem 15 g

Elaboració
1-Posar els ingredients per l'ordre que estan a la llista a la cubeta de la panificadora. Engegar amb un programa d' amasat i llevat.
2-Dividim la massa amb dues o tres parts, i fem 4 boles o formes allargades. Les deixem fins que doblin el volum. Jo deixo llevar la massa dins el forn apagat. A vegades l' engego uns minuts a temperatura mínima (50 graus) abans de posar-hi la massa perquè hi hagi escalforeta ( abans posar-hi la massa, apagar-lo) .
3-Posem la pasta a la plata del forn cuberta amb paper de forn, i l'aplanem per donar-li forma de coca. La pintem amb força oli per dumunt.
Deixem reposar de nou, tapada amb un drap ( uns 30 minuts)
4-Espolsem amb força sucre. Si hi volem posar pinyons o ametlles, ho fem ara.
5-Enfornem a 220 graus durant uns 10-12 minuts (el forn ben calent abans de posar-hi les coques)
6-Pintem amb anís al sortir del forn.
Si la fem sense panificadora, amasem els ingredients i fem una bola deixant-la llevar unes 2 h.
I fem igual a partir del pas 2.
7- Per als mes sibarites els hi recomano torrar-lo, untar tomàquet al pà i menjar-lo amb embotit, es deliciós.

Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada