La recepta d'avui es típica d'alemanya però com que tinc familiars alla aquesta recepta la portem fent a casa meva desde que era molt petita així que espero que us agradi!!!
Ingredients:
1/2 kg de farina
300 cl de llet
60 g mantega o margarina
10 g sal
50 g levadura
Elaboració:
1. Posar la mantega al microones per que quedi completament liquida.
2. Quan està liquida i tíbia, la aboquem en un recipient.
3. Afegim llet.
4. La llevadura.
5. I la sal.
6. Amb les mans (ben netes) anem amasant fins que queda una pasta homogenia.
7. Hi afegim la farina.
8. Ho barregem...
9. Fins obenir una bola com aquesta:
10. Taparem la massa i la deixarem reposar durant 1 hora.
11. Pasada la hora veurem que la massa a augmentat de tamany, es el moment per començar a trenar.
Primer farem un xurro de 50 cm aprox
12. Anirem estirant-lo fins que sigui igual.
13. Ho repetirem una altra vegada.
14. Posarem les dues tires en forma de creu:
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21. Acabem unint les puntes enganxant-les entre si.
22. Posarem les trenes en una safata per al fort amb una mica de paper per al forn a sota perquè així no s'enganxarà.
23. Ho posarem al forn fins que es quedi dorada la superficie.
24. Amb un ou batut com si anessim a fer una truita a la francesa i un pinzell, anirem pintant tota la superficie perque així quedarà brillant.
25. I llest per menjar-lo!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada