diumenge, 17 de novembre del 2013

Recepta: Butterzopf (Pa de trena)

La recepta d'avui es típica d'alemanya però com que tinc familiars alla aquesta recepta la portem fent a casa meva desde que era molt petita així que espero que us agradi!!!


Ingredients:

1/2 kg de farina
300 cl de llet
60 g mantega o margarina
10 g sal
50 g levadura


Elaboració:

1. Posar la mantega al microones per que quedi completament liquida.


2. Quan està liquida i tíbia, la aboquem en un recipient.


3. Afegim llet.


4. La llevadura.


5. I la sal.


6. Amb les mans (ben netes) anem amasant fins que queda una pasta homogenia.


7. Hi afegim la farina.


8. Ho barregem...


9. Fins obenir una bola com aquesta:


10. Taparem la massa i la deixarem reposar durant 1 hora.


11. Pasada la hora veurem que la massa a augmentat de tamany, es el moment per començar a trenar.
Primer farem un xurro de 50 cm aprox


12. Anirem estirant-lo fins que sigui igual.


13. Ho repetirem una altra vegada.


14. Posarem les dues tires en forma de creu:


15. 


16. 


17. 


18. 


19.


20.


21. Acabem unint les puntes enganxant-les entre si.





22. Posarem les trenes en una safata per al fort amb una mica de paper per al forn a sota perquè així no s'enganxarà.




23. Ho posarem al forn fins que es quedi dorada la superficie.


24. Amb un ou batut com si anessim a fer una truita a la francesa i un pinzell, anirem pintant tota la superficie perque així quedarà brillant.



25. I llest per menjar-lo!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada