Ingredients
Per al pa de pessic:
6 ous
150 g de sucre
150 g de farina
Ratlladura de mitja llimona
Per a l'almívar:
Suc de mitja llimona
100 g d'aigua mineral
100 g de sucre
Per a la iema:
6 ous sencers
334 g de sucre (ha de ser el mateix pes que els ous)
30 g de midó
175 g d'aigua mineral
Per a la ganache de xocolata:
100 ml de nata líquida
150 g de xocolata negra
Melmelada de prèssec (la podeu fer, jo en aquest cas la vaig comprar).
Gelatina.
Per a decorar:
Cireres confitades
Ous de xocolata
Plomes
Pollets
Confeti de colors
Elaboració
Per al pa de pessic:
El pa de pessic és millor preparar-lo el dia abans.
Es preescalfa el forn a 180ºC.
En un bol, es baten els rovells d'ou juntament amb el sucre, fins que quedin blanquinosos i hagin doblat el seu volum. A continuació, es munten les clares a punt de neu. Es barregen amb cura per tal que no es desmuntin.
S'afegeix poc a poc, la farina tamisada, i la ratlladura de llimona tot barrejant-ho amb cura per tal que no es desmuntin els ous. S'aboca en un motlle untat amb mantega. Es cou al forn a 180ºC durant uns 30 minuts (fins que l'escuradents surti net).
Es deixa refredar dins el forn amb la porta entreoberta.
Per a l'almívar:
S'extreu el suc d'una taronja i s'afegeix aigua mineral fins arribar als 100 mL.
S'hi afegeix el sucre i es porta al foc, i es deixa bullir uns minutets.
Per a la iema:
La iema també és millor preparar-la el dia anterior.
Es baten els ous com si es fes una truita. S'hi afegeix l'aigua i es cola amb un colador xinès.
Es barreja el sucre i el midó, i s'afegeix a la barreja anterior (procurant que no es formin grumolls).
Es cou, tot remenant, fins que comenci a espessir. Quan tingui l'espessor desitjada, es retira del foc.
Quan sigui freda es guarda a la nevera fins al moment de fer-la servir.
Per a la ganache de xocolata:
Es trosseja la xocolata dins un bol.
En un cassó, es bull la nata líquida.
A continuació, s'aboca al damunt de la xocolata a poc a poc.
Es remena delicadament formant cercles concèntrics (començant sempre pel centre del bol) amb l'ajuda d'una espàtula.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada