diumenge, 16 de febrer del 2014

Recepta: Torrades d’escalivada amb anxoves i tonyina

                             




Ingredients 

1 paquet de torradetes primes 
1 pebrot 
1 albergínia 
2 llaunes de tonyina 
2 llaunes d’anxoves 
Oli




Elaboració

Abans que res, renteu els pebrots i les albergínies i unteu-les amb oli. Tot seguit, amb el forn calent, poseu-los a escalivar fins que siguin ben cuits. 

Traieu els pebrots i les albergínies del forn i emboliqueu-los amb paper de diari perquè us sigui molt fàcil pelar-los després. Deixeu-los refredar una mica. Retireu el paper de diari i peleu les hortalisses. Elimineu-ne les llavors i esmicoleu-les a llenques petites. 

D’altra banda, obriu les llaunes de tonyina i d’anxoves i escorreu-les bé. 

Finalment, poseu les torradetes en una safata. Al damunt, esteneu-hi un llit d’escalivada combinant pebrot i albergínia, i a sobre afegiu-hi una anxova o bé una culleradeta de tonyina. 

dijous, 16 de gener del 2014

Nou blog

Per tots aquells que us agradi el meu blog o simplement us agrada passar l'estona i no sabeu que fer i entreu aqui que sapigueu que tinc un nou blog podeu mirar-lo, comentar-lo i sobretot gaudir-lo! espero que us agradi, us deixo l'enllaç!

dilluns, 6 de gener del 2014

La tradició del Caga tió

El Tió de Nadal és un dels elements de la Mitologia catalana i una tradició molt arrelada a Catalunya. La tradició consisteix en aplegar un tros de soca o branca gruixuda dies abans del dia de Nadal, normalment a l'inici de l'Advent, i portar-lo a casa, on se'l col·loca en algun racó amb una manta perquè no tingui fred i on se l'alimenta diàriament fins al dia que es fa cagar. Hi ha llars on el tió és simplement una peça de fusta (una o diverses cadires, per exemple), un tros de suro, una caixa, etc. de mides diferents segons convé per l'espai i mides dels regals, que haurà de cagar.


Pels volts del dia de la Puríssima (això és, el 8 de desembre), es comença a donar menjar cada dia al Tió, i se'l tapa amb una manta perquè no passi fred. Al Tió li agraden les mateixes coses que als animals de peu rodó (excepte la palla), fruita, verdura, serradures o ous i tot se li ofrena cru. També se li dóna aigua. En realitat hi ha múltiples tradicions locals que a vegades prefereixen uns aliments o uns altres.

Caga tio hecho a mano!

El Tió es fa cagar per la vigília de Nadal o el mateix dia 25 de desembre, abans o després de l'àpat familiar. A les cases amb llar de foc hi ha qui hi posa el Tió una estona abans de fer-lo cagar, o mentre ho fa, ja que per cagar ha d'estar encès. Però avui en dia, com que a la majoria de les cases no hi ha llar de foc, ja no se l'encén.


Per fer-lo cagar, generalment s'envia la mainada a resar o a cantar nadales a un altre espai de la casa. Tot seguit se'l colpeja per torns o plegats al ritme de la cançó o vers oportú, dels quals existeixen múltiples variants. Aquest procediment es repeteix fins que el Tió no caga més o bé fins que caga algun objecte que així ho indica, com una arengada ben salada, carbó, un all, una ceba, o bé es pixa a terra.


Tradicionalment, el Tió mai no cagava objectes grossos (aquests ja els portaven els Reis) sinó llaminadures, figuretes de pessebre i alguna joguina senzilla per als més petits, així com coses de menjar i beure per als àpats de Nadal i Sant Esteve, com torrons, xampany, figues seques, mandarines, etc. Actualment, però, ha pres importància en algunes llars on és qui obsequia a la mainada o a tota la família amb els principals regals de Nadal, grossos o petits, a més dels obsequis tradicionals. Per aquesta avinentesa hom acostuma a alçar el Tió recolzant-lo a dues o més cadires o peces que permetin que cagui objectes més grossos.

Les cançons més tipiques d'aqui a Catalunya són:




També hi ha grups musicals molt coneguts a Catalunya que hah modernitzat la cansó:






.
.

Recepta: Deer cupcakes

Cupcakes chocolate Navidad

Ingredients ( 12 unitats )

Per a les " magdalenes "

125 ml llet tèbia + 1/2 culleradeta de suc de llimona
190 g farina
30 g cacau pur en pols
5 g llevat tipus Royal
1/2 culleradeta sal
2 ous a temperatura ambient
150 g sucre
1,5 culleradeta essència de vainilla
125 ml oli de gira-sol

Per a la cobertura :

160 g mantega a temperatura ambient
135 g sucre icing ( extra fi )
1,5 culleradetes essència de vainilla
90 g xocolata negra per fondre
70 g Nutella o Nocilla
2 culleradetes de llet
1 mica de sal

Elaboració

Pas 1 . Fer la massa dels cupcakes :

Preparar la safata per enfornar magdalenes . Preescalfar el forn a 155 º C.
Posar la llet amb la llimona , barrejar amb una cullereta i deixar reposar durant 5 minuts abans d'utilitzar . Tamisar en un bol la farina , el cacau , el llevat i la sal .
En un altre bol , batre els ous durant 10-20 segons. Afegir el sucre i continuar batent a velocitat mitjana durant 30 segons. Afegir la vainilla i l'oli , batre.
Baixar a velocitat 1 i afegir lentament la meitat de la barreja de farina . Afegir la meitat de la barreja de llet i després la resta de la farina i la resta de la llet . Batre el just fins que estigui homogeni . La barreja quedarà bastant fluida .

Pas 2. Enfornar els cupcakes :

Omplir 2/ 3 de les càpsules de magdalena amb la barreja ( resulta més fàcil fer-ho posant la barreja en una gerra o una màniga pastissera ) .
Coure al forn durant uns 25 a 30 minuts .
Deixar refredar en una reixeta .

Pas 3. Preparar la cobertura de xocolata per als cupcakes :

Fondre la xocolata al microones a mitja potència , en intervals d'1 minuts , i anar remenant fins que no quedin trossos . Deixar reposar uns 10 minuts perquè no estigui calent en el moment de incorporar-lo a la barreja.
Barrejar la mantega amb el sucre icing amb pales planes ( o papallona ) durant 1 minut a velocitat 2 o amb la batedora de varetes fins que estigui completament barrejada .
Afegir la vainilla i batre a velocitat 2 fins que estigui ben barrejat .
Afegir la xocolata fosa ( tebi ) i batre a velocitat 4 fins que estigui suau ( uns 2 minuts ) .
Afegir la Nutella , la llet i la mica de sal i batre a velocitat 4 durant 1 minut . En cas d'usar una batedora convencional , intenteu que tingui varetes o simplement batre fins que tot estigui ben barrejat incorporant els ingredients un a un.

Pas 4 . ¡ Decorar els cupcakes ! :

Cómo decorar cupcakes

Per decorar els cupcakes necessitarem:

La cobertura de xocolata que hem preparat.
Unes galetes. Podem fer-casolanes amb aquesta deliciosa recepta de galetes.
Les magdalenes de xocolata que hem preparat.
Mini núvols.
Mini-Lacasitos marrons i M & M s vermells i marrons.
Galetes pretzel.
Ganivet i tisores.

decorar cupcakes de navidad

Amb el ganivet untem la superfície de la magdalena amb la crema de xocolata.
Col · loquem a sobre una galeta i enganxem un M & M a ella amb ajuda d'una mica de crema de xocolata
Tallem una mini-núvol en dos i en el tall de cada meitat (que estaran una mica enganxosos) incrustem un mini-Lacasito. Els posem sobre la cobertura de xocolata.
Li col · loquem dues galetes pretzel com orelles. Si no queden bé enganxades, podem afegir una mica més de crema de xocolata.

La tradició dels reis mags









Tots els anys el 6 de gener es celebra la tradició dels tres reis d'orient. Durant els dies previs, els nens i nenes escriuen la carta als Reis Melcior, Gaspar i Baltasar tot demanant allò que desitgen, es comporten una mica millor que els dies anteriors (per tal que els Reis segueixin les seves peticions a les cartes) i es preparen per l'arribada dels Reis. El dia 5 pel vespre els reis donen una volta amb els seus carroatges acompanyats dels patges, els regals i molta música i carmels que donen als nens.


Es tracta d'una festa cristiana que té el seu origen en el Naixement de Jesús a Betlem. Segons aquesta tradició, el nen Jesús va rebre la visita de tres savis, que seguint l'estrella d'Orient li van regalar or, encens i mirra.


Els tres reis són:

El rei Melcior és de pell clara, perquè ve d'un país on la gent tenia la pell d'aquest color. És el rei amb l'aspecte més vell, amb la barba i els cabells totalment blancs.


El rei Gaspar és de pell clara i té els cabells castanys, perquè ve d'un país on la gent és així. Com Melcior va vestit segons l'estil gòtic. Tradicionalment a Alcoi el rei negre és Gaspar.


El rei Baltasar és de pell negra i va vestit segons l'estil dels àrabs, perquè ve d'un país on la gent és així. En les icones antigues no apareix com a negre, ja que era sinònim de no cristià i no es concebia un mag infidel.


La carta dels nens acostuma a ser semblant a la que teniu aqui a sota:


La cavalcada dels reis mags a Barcelona:




dijous, 12 de desembre del 2013

Recepta: Tortell de reis

Tal i com Marca La Tradició, qui és trobi la figureta del rei dins del seu tres de Pastís, Haurà de ser coronat rei durant tota l'estada, per contra, qui és trobi la fava serà l'afortunat de pagar el Tortell.


Ingredients

Per al sucre glas aromatitzat:
- 120 g de sucre glacé.
- La pell de Llimona mitja.
- La pell de taronja mitja.

Per a la massa mare:
- 70 g de llet sencera.
- 10 g de Llevat fresc.
- 1 culleradeta de sucre.
- 130 g de farina de força.


Per a la massa director:
- 60 g de llet sencera.
- 70 g de mantingui 01:00 temperature ambient.
- 2 Mitjans unitats organitzatives.
- 20 g de Llevat fresc.
- 25g d'aigua de taronger.
- 450 g de farina de Força tamisada.
- 1 polsim de sal.
- Els 120 g de sucre glas aromatitzat.

Per a la decoració:
- 1 batut ou.
- Sucre humitejat AMB unes gotes d'aigua.
- Confitades Cireres.
- Confitada Taronja.
- Pinyoners.
- Nou de macadàmia.


Elaboració

De la massa mare :
1 . Desfer el Llevat en la llet tèbia . Barrejar La Resta d' ingredients i ForMar bola Ungla .
2 . Posar a l'ONU bol aigua tèbia i posar -hi la bola de massa euga . Quan FLOTI , aproximadament uns 10 minuts , estarà Llesta per utilitzar Amb la massa director .

De la massa director :
1 . Barrejar el Llevat amb llet la tèbia .
2 . Tamisar la farina en bol 1 .
3 . Un policia tamisada , a els ous Localització Benvingut , el sucre i la mantingui , sense polsim de sal i l' aigua de taronger , la llet i la massa euga .
4 . Barrejar Tot de manera enèrgica , un mà o AMB Una amassadora .
5 . Posar la barreja sobre la taula , prèviament untada amb oli i Començar 01:00 amassar .
6 . Quan tinguem Una massa Elastica , donar -li -forma de bola i Deixar - la Dur de 2 a 3 hores .
7 . Un policia de la massa Hagi DUPLICAT el SEU volum , Dividir - la en dos (per DOS fermentació tortells , i si és Vols des de gros no Caldra - Dividir la ) . Donar -li -forma de bola i Deixar reposar 5 minuts .
8 . A Continuació donarem forma de Tortell . Introduirem els dits al centre i anirem engrandint Forat . Un policia donada form , col · locar a Damunt d' 1 safata de forn , en col · haurem locat paper de forn .
9 . Deixar Portar aletes Que Dobli el SEU volum , unes 2 hores .
10 . Passat El Temps, batut ou AMB pintar el Tortell i Decorar .
11 . Preescalfar El Forn de 200 º C a dalt i Abaix .
12 . Fornejar Entre 15 a 18 minuts , Els últims 10 minuts Baixar La Temperatura a 180 º C , si veiem que és torra Massa , col · locar paper d'alumini a l' Damunt.
13 . Deixar reposar Damunt d' 1 reixeta i quan estigui fred , farcir o menjar directament .

Al meu cas el vaig farcir , La meitat de nata Muntada , La meitat de crema .


Crema pastissera

Ingredients:

- 3 rovells d'ou.
- 375ml de llet.
- 90g de sucre.
- 30g de Maizena.
- 1 branca de canyella.


Procediment:

Bullir 300g de llet amb el sucre i la branca de canyella. Barrejar la resta de la llet amb la maizena fins que estigui ben dissolt i incorporar-hi els ous, prèviament batuts. Retirem la branca de canyella i incorporem la llet amb la maizena i els ous a la llet de foc, i remenem continuament fins que espessi. La deixem refredar.

Espero que tingueu sort i no us toqui la fava!

                                 

Bon dia de Reis!

dijous, 28 de novembre del 2013

Recepta: Escudella i carn d'olla

Escudella i carn d'olla

Ingredients per a 8 persones:

1 tros - Costella de vedella
1 punta - Costella de xai (brot del pit)
1 - Careta de porc
1 - Peu de porc
1 - Tros de cua o d\'os d\'espinada
1 tros - Os de pernil
1 quarter - Gallina o pollastre
2 talls - Cansalada viada
2 - Botifarres blanques
2 - Botifarres negres
4 - Patates
2 - Pastanagues
1 branca - Api
1 - Xirivia
1 - Nap
1 - Porro
1/2 - Col
1 grapat - Cigrons remullats
Sal
Farina
Aigua
300g - Galets

Per fer la pilota "mandonguilla":
150 g - Carn de vedella picada
150 g - Carn de porc picada
Farina de galeta o molla de pa
1 - All trinxat
Julivert trinxat
1 - Ou
Pebre


Elaboració:

En una olla amb aigua freda poseu-hi les carns, menys les botifarres i la carn de la pilota.
Feu-ho bullir 1 hora i afegiu-hi els cigrons.
Al cap d’una altra hora afegiu-hi les verdures menys les patates.
Mentrestant, barregeu tots els ingredients de la pilota i treballeu-los una estona fins que quedin ben lligats, doneu-hi una forma ovalada.
Després d’una altra hora de cocció de l’escudella, afegiu-hi les patates, les botifarres, la pilota enfarinada i una mica de sal.
Deixeu-ho coure mitja hora més i quan tot estigui cuit, separeu el brou i feu-hi bullir la pasta.
Serviu primer la sopa i després la carn d’olla (podeu separar la carn i les hortalisses i tallar la pilota i les botifarres).

Variacions.
En lloc de cigrons s’hi poden posar mongetes.
Es pot posar canyella en pols a la pilota.
La sopa es pot fer amb macarrons o amb arròs i/o fideus.
Per Nadal, de vegades, es farceixen els galets per a la sopa.
Es poden afegir mandonguilles a la sopa.
S’hi pot afegir un tros de sagí enfarinat al caldo.
A la sopa de fideus i arròs s’hi pot posar unes fulles de col escaldades.
S’hi pot afegir oca.
Les crestes, pedrers, colls, potes i altres menuts, també es poden fer bullir amb la resta de carn d’olla.
La sang i el fetge del pollastre es poden afegir a la sopa tallats a daus i fregits.
Hi ha qui posa a sobre la tapa un plat amb aigua i mongetes seques; quan les mongetes s’arruguen, les pela i les afegeix a l’olla.
Es poden afegir pinyons a la pilota.

I llest per menjar ben calent!!!